L'exvicerector Quim Salvi, en l'equip de Poch per al rectorat de la UdG

El grup el formen cinc homes i tres dones amb experiència en la gestió a la universitat

«Pluridisciplinari i format per gent amb il·lusió i amb vocació pel debat i la reflexió», va definir el grup el candidat Manel Poch. Les dones i homes que serien els vicerectors en cas que Poch guanyés els comicis del 17 de novembre tenen entre 40 i 50 anys i, en més o menys mesura, ja acumulen experiència en gestió a la UdG.

L'equip

Joaquim Salvi, doctor en enginyeria industrial i docent a la Politècnica, va ser vicerector de campus durant el rectorat de Joan Batlle (2002-2005), entre altres càrrecs. La seva tasca de recerca se centra en l'àmbit de la robòtica. De tot l'equip, és l'únic, a banda del mateix Poch, que ja ha estat vicerector.

Miquel Carreras és doctor en economia i empresa i exerceix a la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Fa recerca en el camp de la competència empresarial. Ha estat o és codirector de màster oficial i director de departament, entre d'altres.

Maria Lluïsa Esteve és doctora en dret financer i tributari, i és professora a la facultat de Dret, de la qual va ser vicedegana. La recerca l'aplica a la fiscalitat internacional, la hisenda local i la tributació dels trusts.

Jaume Guia és doctor en direcció d'empreses i exerceix la docència a la facultat de Turisme, de la qual és actualment vicedegà. Entre altres camps, la seva recerca s'ha centrat en la gestió de destinacions turístiques.

Maria Martín és doctora en enginyeria industrial i fa classe a la facultat de Ciències. És la secretària d'aquest centre. Fa recerca en el camp dels processos d'oxidació i la conversió termoquímica dels residus.

Joaquim Meléndez és doctor en enginyeria industrial i fa recerca en el camp de la supervisió de processos. Té experiència en gestió, bé com a director de màster oficial o bé com a coordinador d'estudis, entre altres càrrecs.

Josep Vila, doctor en geografia, és el director de l'Institut de Medi Ambient. L'ecologia del paisatge i la gestió d'espais naturals són dos dels seus camps de recerca.

Isabel Villaescusa, doctora en ciències químiques, ha aplicat la recerca en l'àmbit dels ions metàl·lics. Ha estat adjunta al vicerectorat de recerca.

Oberts a més gent

Les àrees que correspondria a cadascun dels vicerectors no s'han preestablert, entre altres raons, segons va assenyalar el candidat, perquè està obert a la possibilitat d'incorporar gent de fora de la candidatura, si surt l'oportunitat. El que sí que té decidit Poch és formar un grup reduït de vicerectors (tres o quatre, com a molt), una mena de nucli dur, als quals correspondria la coordinació de les grans àrees, mentre que la resta de vicerectors es cuidarien més del dia a dia. «Pensem que seria una manera de treballar més pràctica, més funcional», va justificar Manel Poch.

Les webs entren en la precampanya

R. E

Està previst que a partir d'avui es pugui accedir al lloc web de la candidatura de Manel Poch (http://manelxrector.udg.edu), bé clicant directament en aquesta adreça o bé a través de la pàgina web de la UdG (www.udg.edu). Des del lloc electrònic de la universitat gironina també s'hauria de poder accedir a la pàgina web de l'altra candidata, Anna Maria Geli, de la qual ahir encara no s'havia facilitat l'adreça directa. L'espai de la candidatura de Poch a internet està pensada sobretot per rebre suggeriments de la comunitat universitària, i en aquest sentit hi té un paper molt important el fòrum. A més, s'hi faciliten els perfils, tant del candidat a rector com de tot l'equip, i s'hi recullen les notícies dels mitjans de comunicació referents a les eleccions. A causa de les restriccions de la normativa electoral, els programes complets no es podran penjar a les pàgines web fins que no comenci oficialment la campanya, el dia 9 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.