Urbanisme

Tortosa inicia l'obra dels carrers Ciutat i Croera per tancar l'illa de vianants entorn de la catedral

La constructora Servidel ja ha començat les obres dels carrers Ciutat i Croera, un dels eixos viaris més importants del nucli antic de Tortosa. El projecte tenia un pressupost inicial de 518.717 euros, a càrrec del pla integral del nucli antic (Pincat), i un termini d'execució de sis mesos, però l'Ajuntament n'ha rebaixat el preu i el calendari, ja que ha adjudicat els treballs per 404.236 euros i un termini màxim de quatre mesos.

Les obres als carrers Ciutat i Croera s'emmarquen en el projecte per convertir tot l'entorn de la catedral en una nova illa de vianants, després que l'Ajuntament ja haja reurbanitzat el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, i el carrer Portal del Romeu i la plaça de l'Absis. En concret, les obres s'han iniciat pel carrer Ciutat, cosa que ha obligat l'Ajuntament a tallar el trànsit als vehicles que accedeixen a l'entorn de la catedral i al barri de Remolins des del carrer Bisbe Aznar, que fa poc que també ha estat renovat. De la mateixa manera, els primers treballs també estan afectant el tram del carrer Croera entre el carrer Taules Velles i la façana principal de la catedral. Les obres als carrers Ciutat i Croera quedaran integrades amb la reconstrucció de les escales de la catedral i la urbanització de la futura plaça. Els carrers Canvis i Doctor Ferran també quedaran integrats a l'illa de vianants.

Vandalisme a l'Absis

Però no tot són bones notícies, per a les obres de renovació de l'entorn de la catedral. La plaça de l'Absis, estrenada al setembre després d'una inversió de 623.264 euros, ja ha estat objecte dels primers actes vandàlics. Algú ha arrencat un fanal de soca-rel i mitja dotzena dels llums de tecnologia LED incrustats al paviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA