L'IES de l'Ebre reclama aules prefabricades per avançar l'arribada del tercer institut

Protesta del centre tortosí contra el «racisme a l'educació»

Segons el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar, el nou decret de planificació consolidarà la segregació al centre dels alumnes nouvinguts i amb necessitats educatives especials. Aquest curs, el 70% dels alumnes de primer d'ESO són immigrats, mentre que el 30% tenen necessitats educatives especials. Ahir, els més de 50 manifestants portaven dues pancartes amb els lemes «Ni racisme ni guetos en l'educació» i «Igualtat i integració educativa per a tothom».

La protesta va tenir lloc just abans de la quarta reunió per definir el nou mapa escolar de Tortosa. L'IES de l'Ebre demanava l'entrada en funcionament del tercer institut de Tortosa, que s'ha de construir al barri del Temple, encara que siga amb aules prefabricades. Però Educació va rebutjar la proposta, i només va accedir a crear l'embrió del nou institut, amb un codi i un cos docent propi, que començaria a funcionar a l'IES de l'Ebre. Però la proposta no convenç l'IES de l'Ebre si abans no es garanteix que els alumnes dels CEIP Remolins i El Temple tindran «preferència» a l'hora de voler anar al nou institut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.