Societat

Augmenta el risc d'una tercera explosió a Fukushima

La piscina del reactor 2 de la central nuclear es troba ja sense refrigerant

Els motors que estaven bombant aigua del mar fins a aquesta piscina s'han quedat sense combustible

La piscina del reactor 2 de la central nuclear de Fukushima 1 es troba ja totalment buida de líquid refrigerant, de manera que les barres de combustible nuclear estan completament exposades i podrien començar a escalfar-se, segons ha informat l'empresa que gestiona la planta, Tòquio Elèctric Power.

La manca de refrigerant és perquè els motors que bombant aigua del mar fins a aquesta piscina s'han quedat sense combustible.

Anteriorment, Tòquio Elèctric havia informat que el reactor 2 havia perdut per complet el sistema de refrigeració a causa dels danys pel terratrèmol, de manera que havia començat a injectar aigua del mar per refredar les barres de combustible nuclear.

L'escalfament de les barres de combustible nuclear provocaria en poc temps la seva fusió i, a més llarg termini, una explosió nuclear i l'expulsió a l'atmosfera d'un núvol de partícules radioactives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.