Urbanisme

Tortosa abocarà més de 19 milions a fer les noves piscines i el pàrquing subterrani de Ferreries

Aquesta setmana han començat els treballs previs de l'aparcament del Carrilet

Aquesta setmana han començat els treballs previs del pàrquing del Carrilet, al barri del Temple, amb 193 places i un pressupost de 2,4 milions d'euros. Però el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau i les noves piscines, al barri de Ferreries, van pel camí de convertir-se en el projecte més costós i ambiciós de Ferran Bel. De fet, l'alcalde tortosí va detallar ahir que el complex amb piscines, el nou edifici administratiu i l'aparcament que hi haurà al subsòl de l'estadi tindran un pressupost de 13,6 milions d'euros. Una quantitat a la qual caldrà sumar els 5,5 milions més que costarà el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau, i que quedarà connectat amb el de la zona esportiva. En total, més de 19,1 milions d'euros; una xifra que supera lleugerament els 18,9 milions que l'Ajuntament i la Generalitat van acordar destinar al pla integral del nucli antic (Pincat).

De fet, aquest serà un dels retrets que tant el PSC com ICV esperen poder fer a l'equip de govern de CiU i ERC. Afirmen que el projecte de Bel és «faraònic», i que, amb el que costaran les noves piscines i l'aparcament, Tortosa podria fer un segon Pincat per acabar de recuperar el nucli històric. També han dit que el dret de superfície que el govern municipal ha previst sobre l'estadi representa «una hipoteca» sobre els terrenys, i que el projecte s'ha retardat perquè no hi ha cap entitat financera que vulga avalar l'operació. En aquest sentit, Bel va afirmar ahir que els números sí que surten, i va negar qualsevol problema de tipus econòmic. «El projecte continua endavant, tot i que a algú li puga doldre», va etzibar.

En aquesta línia, dilluns s'aprovarà en el ple ordinari l'estudi de viabilitat econòmica i financera del pàrquing de la plaça Joaquim Bau, així com l'establiment del servei públic i el reglament de l'aparcament, que haurà de tenir un mínim de 290 places distribuïdes en dues plantes. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va afegir-hi que el 65% de les places seran de rotació (la resta es podran vendre o llogar), i que les obres es trauran a concurs quan haja passat el període d'exposició pública. Per la seua banda, Bel va precisar que tècnicament són projectes separats, però que es farà un sol concurs públic per a les dues obres. «El projecte és molt complex i s'ha retardat perquè també calia lligar dos drets de superfície i una concessió administrativa», va dir l'alcalde.

Piscina d'estiu a Jesús

gustau moreno

El ple de dilluns també servirà per tirar endavant una altra piscina, però no a l'estadi de Tortosa sinó a l'EMD de Jesús. Així, el ple aprovarà un conveni entre l'Ajuntament i l'EMD, per fer efectiva la disponibilitat d'uns terrenys que el consistori ha expropiat al costat del nou passeig de Jesús a Roquetes. L'Ajuntament va iniciar el procés l'any passat, i ara ja ha formalitzat l'expropiació de la finca. Per tant, l'EMD podrà disposar dels terrenys i aprofitarà una subvenció del pla únic d'obres i serveis de Catalunya per construir-hi la nova zona esportiva, que tindrà una pista poliesportiva amb vestidors i la nova piscina descoberta de Jesús, una de les reivindicacions més antigues del poble. Es tracta d'una peça de terrenys de 9.898 metres quadrats, que forma part de la finca de 43.800 metres quadrats que pertanyia a la promotora immobiliària Sitones SA. Més endavant, l'Ajuntament expropiarà la resta de la finca, per fer-hi la nova pista d'atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.